DIABETOgen

prevenția personalizată a diabetului de tip II
vezi detaliile

Despre DIABETOgen

Când pancreasul nu mai poate să producă suficientă insulină sau cand organismul nu mai este capabil să utilizeze insulina în mod eficient (devenind treptat rezistent la efectele sale – fenomen cunoscut ca “rezistență crescută la insulină”) apare boala cunoscuta sub numele de diabet zaharat. 90% dintre cazuri sunt diabet de tip 2 iar obezitatea este prezenta in 80% din cazuri. Diabetul zaharat de tip 2 se manifesta in principal printr-o hiperglicemie si dezechilibru al metabolismului si poate duce in timp la aparitia unor complicatii cronice.

Dintre tipurile de diabet, 90% dintre cazuri sunt de tip 2 – in care organismul este fortat pana in punctul in care cedeaza pancreasul sau receptorii de insulina. In Statele Unite, in 2012 erau documentate 29 de milioane de cazuri de diabet si 86 milioane de cazuri de pre-diabet. Impreuna rezulta peste 100 de milioane de cazuri patologice dintr-o populatie de aproximativ 312 milioane. Se estimeaza ca pana in 2050, daca se pastreaza aceasta crestere a statisticilor, 1 din 3 adulti din Statele Unite va suferi de diabet zaharat.

DIABETOgen se bazeaza pe analizarea variațiilor genetice și permit detectarea mecanismelor precoce care produc diabetul de tip 2. Sunt analizate polimorfismele pentru sensibilitate la insulina, sensibilitate la leptina precum si alti factori de risc.

Descarca brosura DIABETOgen

Diabetul zaharat de tip 2 apare fara semne evidente, sute de mii de oameni au boala in diferite faze fara sa cunoasca acest lucru.

Cine și când ar trebui testat?

Pacienții de orice vârstă, în caz de:

  • Obezitate
  • Sedentarism
  • Sensibilitate la dulciuri
  • Istoric familial de diabet sau boli cardiovasculare
  • Afectiuni ale pancreasului
  • Toleranta scazuta la glucoza
  • Rezistenta la insulina
  • Hipertensiune arteriala

Rezultate și interpretare

Recomandările personalizate de nutriție, farmacogenetica (ce tratament trebuie administrat în funcție de polimorfismul genetic) și activitate fizică, sunt făcute pe baza rezultatelor genetice precum și a informaților despre lifestyle-ul pacientului.

Deoarece DIABETOgen este o analiză genetică, aceasta trebuie efectuată doar o dată în viață. Materialele necesare pentru recoltare sunt, la alegere, o probă de sânge sau de salivă. Aplicarea recomandarilor prevazute in raport combinate cu tratamentul prescris de catre medic reprezinta solutia ideala pentru o supraveghere optima a sanatatii pacientului.

Clinica de Age Management