OSTEOgen

detectarea timpurie și prevenția osteoporozei
vezi detaliile

Despre OSTEOgen

Osteoporoza este o boală ce afectează masa osoasă care devine din ce în ce mai fragilă. Oasele sunt compuse din două tipuri de celule: osteoblaste (care participă la construcția osului) și osteoclaste (care participă la resorbția osului). Osteoporoza este caracterizată de activitatea crescută a osteoclastelor. Activitatea osteoblastelor și osteoclastelor este legată de factorii genetici, de mediu și nutriție. Osteoporoza este frecvent întâlnită în rândul femeilor aflate la menopauză pentru două motive: reducerea densității oaselor și a nivelurilor hormonale feminine care scad semnificativ.

Pierderea masei osoase va face osul poros și va duce la o creștere semnificativă a riscului de fractură, în special pentru fracturi spontane (în special a femurului, încheietura mâinii și coloana vertebrală). Pacientul poate avea dureri severe. Pacienții care suferă de osteoporoză sunt expuși unui risc semnificativ mai mare de fracturi de șold și coloană vertebrală, iar în cele din urmă ajung la o pierdere a autonomiei și astfel la o dependență de alte persoane pentru nevoile zilnice.

Prin măsuri preventive și mai ales prin aflarea predispozițiilor genetice ale unei persoane, apariția osteoporozei poate fi redusă sau chiar evitată. Testul OSTEOgen analizează mai multe variații genetice legate de:

  • receptorii celulari pentru vitamina D
  • receptivi celulari pentru estrogen
  • interleukina-6
  • formarea colagenului de tip I
  • activitatea lactazei

Descarca brosura OSTEOgen

Cine și când ar trebui testat?

Pacienții de orice vârstă, în caz de:

  • Sedentarism
  • Niveluri scăzute ale hormonilor
  • Menopauză
  • Probleme de absorbție a calciului și alte tulburări ale alimentației

Rezultate și interpretare

Recomandările personalizate de nutriție, farmacogenetica (ce tratament trebuie administrat în funcție de polimorfismul genetic) și activitate fizică, sunt făcute pe baza rezultatelor genetice precum și a informaților despre lifestyle-ul pacientului.

Deoarece OSTEOgen este o analiză genetică, aceasta trebuie efectuată doar o dată în viață. Materialele necesare pentru recoltare sunt, la alegere, o probă de sânge sau de salivă.

Clinica de Age Management