Programe Age Management

program Age Management cu echilibrare hormonala

vezi detaliile

Echilibrarea sistemului hormonal

Nivelurile sanguine ale multor hormoni ating varful in timpul adolescentei si in jurul varstei de douazeci de ani, apoi scad gradual pe tot parcursul vietii. Deficientele hormonale apar astfel mai tarziu incepand cu varsta de 40 de ani.

Schimbarile de metabolism si dezechilibrele hormonale constituie un impediment in atingerea targeturilor propuse. Odata cu trecerea timpului, corpul devine incapabil sa mentina hormonii necesari la anumite niveluri, producand alti hormoni in exces.

Noile rapoarte inter-hormonale nemaifiind optime, incep sa influenteze aparitia simptomelor pe care noi le percepem ca fenomene firesti ale procesului de imbatranire.

Problemele cu care se confrunta majoritatea persoanelor

Atat barbatii cat si femeile se bazeaza pe o balanta sensibila a hormonilor estrogen, progesteron, testosteron, hormoni tiroidieni, DHEA, cortizol, hormon de crestere, melatonina, etc. dar si a metabolitilor activi ai acestor hormoni. Fiecare are un rol bine definit, insa colaboreaza sinergic cu ceilalti hormoni formand un echilibru sensibil.

Nivelurile aflate in scadere ale acestor hormoni contribuie la deteriorarea lenta si constanta a sanatatii si a starii de bine: libidou scazut, scaderea energiei, scaderea masei musculare si cresterea tesutului adipos din organism, slabirea oaselelor si aparitia osteoporozei, reducerea tonusului si elasticitatii pielii, probleme de memorie, patologii cardiovasculare, insomnie, iritabilitate si modificari ale dispozitiei, precum si multe alte simptome.

Odata cu trecerea anilor, aceste simptome se accentueaza, relatia dintre ele si nivelurile de hormoni devenind si mai evidenta.

graph

Studiile arata ca majoritatea adultilor au niveluri semnificativ mai mici ale mai multor hormoni esentiali in jurul varstei de 40 de ani.

Nivelul hormonilor afecteaza vizibil functii fiziologice, sexuale si cognitive, de multe ori cu complicatii psihologice. Pana de curand, aceste modificari au fost acceptate ca parte a “imbatranirii”.

Medicina conventionala tinde sa neglijeze dezechilibrele hormonale care se dezvolta odata cu varsta atat la barbati cat si la femei. Persoanele in varsta sufera o multime de neplaceri dovedite a fi corectabile si care se pot preveni daca se fac optimizari hormonale din timp.

Femeile

Menopauza nu inseamna numai sfarsitul capacitatii unei femei de a avea copii, ea inseamna de asemenea declinul nivelurilor acestor hormoni feminini care afecteaza in cele din urma intregul sistem endocrin. Acest proces dureaza aproximativ intre trei si cinci ani.

Perturbarea nivelurilor de estrogen determina efecte suplimentare cum ar fi tulburarile de somn, umflarea sanilor si sensibilitatea. O femeie poate experimenta ani de zile un ciclu neregulat si simptome de consecinta: libido diminuat, oboseala, depresie, dureri de cap, incapacitatea de a face fata stresului, bufeuri, dificultati cognitive, mancarimi ale pielii, durere articulara si de spate, fibrochisturi, lasarea sanilor, fibroame uterine si endometrioza, metabolism redus, lentoare dimineata, niveluri instabile ale glicemiei, simptome de hipotiroidism.

Barbatii

Scaderea testosteronului este dezechilibrul cel mai important la barbatii in varsta. Tulburarile erectile, scaderea cresterii barbii, acumularea grasimii, reducerea masei musculare si osoase, precum si aparitia sanilor sunt toate semne ale nivelurilor scazute de testosteron.

La barbati, nivelurile de testosteron diminuate pot contribui la slabirea muschiului inimii. Testosteronul nu este responsabil doar pentru mentinerea sintezei proteinelor musculare cardiace, ci promoveaza dilatarea arterelor coronare (buna circulatie) si ajuta la mentinerea nivelului sanatos de colesterol. Poate de aceea un numar tot mai mare de studii arata o asociere intre niveluri ridicate de testosteron si rate scazute de boli cardiovasculare la barbati.

Numitorul comun in toate simptomele legate de varsta? Nivelurile diminuate ale hormonilor.

Beneficiile

Tratamentul este conceput in asa fel incat dumneavoastra sa atingeti niveluri fiziologice de hormoni în general asociate cu cele ale unei persoane în vârstă de 20-35 ani, rezultatele analizelor de sange fiind în concentrațiile “normale” pentru acest interval de varsta. Aceasta terapie poate ajuta in prevenirea, reducerea sau controlul bolilor fizice și disfuncțiilor asociate cu declinul hormonal.

Scopul final este restabilirea unui echilibru hormonal asemenea celui din adolescenta. Scopul nostru nu este de a face o substitutie totala ci mai degrabă de a incuraja organismul sa produca hormonii pe cont propriu. Astfel, primul pas il constituie stimularea organismului in scopul producerii hormonilor apoi daca in urma testarii aprofundate, nivelurile obtinute nu sunt satisfacatoare – sa completam cu hormoni bioidentici (identici cu cei produsi de organismul nostru).

Hormoni bioidentici – cei ce se gasesc in mod natural in organism

“Bioidentic” nu este un termen de marketing. Termenul a fost folosit pentru hormonii cu aceeasi structura moleculara cu cei produsi de corpul uman (care se regasesc in mod natural in sange). Terapia cu hormoni bioidentici este adesea numita “terapia cu hormoni naturali”, deoarece hormonii bioidentici actioneaza in organism la fel ca hormonii pe care ii producem. Corpul nu face distinctie intre hormonii bioidentici de substitutie si hormonii produsi in organism. Ca rezultat, hormoni bioidentici sunt utilizati in mod corespunzator si sunt capabili de a fi metabolizati si eliminati in mod natural din corp.

vezi mai multe detalii despre hormonii bioidentici pe pagina harvard medical school

Desfasurarea programului

Fiecare invidid este diferit si fiecare va experimenta trecerea timpului intr-un mod unic.

Ne propunem sa tratam problemele pe rand in functie de gravitate, sa tratam deficientele hormonale si sa controlam ce este in exces. Acest lucru presupune monitorizarea anumitor parametri la frecventa necesara.

Acest tratament necesita cunoasterea in detaliu a sanatatii dumneavoastra. De aceea este foarte important sa parcurgeti o testare completa inainte de a incepe orice program de optimizare hormonala, urmata de controale periodice pentru a ne asigura ca nivelurile hormonale sunt in intervale ideale.

program de tratament integrat si monitorizare

Pentru a afla toate detaliile programului, cum va poate ajuta si daca reprezinta o optiune potrivita pentru dumneavoastra, va rugam sa cereti informatii suplimentare clinicii.

Clinica de Age Management