THROMBOgen

prevenția personalizată a trombozei venoase
vezi detaliile

Despre THROMBOgen

Tromboza este caracterizată prin formarea unui cheag (sau tromb), care obstrucționează vasul de sânge. Prezența unui astfel de tromb în venele superficiale, de obicei nu are consecințe. Cu toate acestea, în cazul în care apare o obstrucție venoasă profundă, consecințele pot fi severe.

TROMBOgen reprezintă un set de markeri genetici, care permit prevenția personalizată și timpurie a trombozelor precum și a cauzelor care stau la baza apariției lor. Acestea sunt:

  • Tulburări ale hemostazei.
  • Creșterea capacității de coagulare.
  • Tulburări ale metabolismului homocisteinei.

Descarca brosura THROMBOgen

Cine și când ar trebui testat?

Pacienții de orice vârstă în caz de:

  • Tulburări de coagulare.
  • Istoric familial de tromboză.

Acest test este recomandat fetelor tinere, înainte de prescrierea unui contraceptiv oral și de asemenea este recomandat femeilor înainte de a rămâne însărcinate. Ca orice test preventiv, THROMBOgen trebuie efectuat cât mai curând posibil.

Rezultate și interpretare

Deoarece THROMBOgen este o analiza genetică, aceasta trebuie efectuată doar o singură dată în viață. Materialele necesare pentru recoltare sunt, la alegere, o probă de sânge sau de salivă.

Recomandările personalizate de nutriție, farmacogenetica (ce tratament trebuie administrat în funcție de polimorfismul genetic) și activitate fizică, sunt făcute pe baza rezultatelor genetice precum și a informaților despre lifestyle-ul pacientului.

Clinica de Age Management