28308242_1849929908359990_1858297119_n

COLIAgen

Testul ColiaGen este o analiză genetică, care investighează boala celiaca (patologie asociată cu hipersensibilitatea la gluten). Această boală este de obicei identificată la copii, dar diagnosticul se poate face și la adulți atunci când boala a fost asimptomatică în timpul copilăriei.


Pachet Coliagen 612 RON


DESPRE COLIAGEN
Simptomele clasice ale bolii celiace includ diareea cronică, scădere în greutate, deficit de fier și alte simptome de malnutriție. Incidența bolii variază între 1/100 și 1/300 în țările industrializate.
Complicațiile date de intoleranța la gluten pot fi: menarhă târzie, menopauză precoce, infertilitate, pre-eclampsie, avorturi spontane recurente și creștere întârziată intrauterină, hiperparatiroidismul secundar sau limfom intestinal. Boala celiacă netratată determină o predispoziție la alte boli autoimune, cum ar fi diabetul zaharat de tip I.
CINE ȘI CÂND AR TREBUI TESTAT?
Singurul tratament eficient este de a evita glutenul pe tot parcursul vieții, indiferent de prezența sau absența caracteristicilor histologice, pentru a preveni dezvoltarea unei boli celiace. Este foarte important să cunoaștem acest aspect al organismului nostru și testul este recomandat tuturor persoanelor care prezintă simptome mentionate alături.
REZULTATE ȘI INTERPRETARE
Testul ColiaGen se bazează exclusiv pe analiză genetică efectuându-se pe bază de probă de sânge sau salivă.
– Rezultate detaliate individuale, valabile pentru întreaga viață;
– Identificarea prezenței hipersensibilității la gluten.

Clinica de Age Management