Programe Age Management

program nutritie personalizata

vezi detaliile

Dietele generale pot sa aiba succes la un grup de oameni dar pana la un anumit prag. Pentru ca acelasi individ aflat in doua momente diferite ale vietii, in zile diferite sau chiar in momente diferite ale zilei reactioneaza diferit la acelasi tip de alimentatie, practic este alta persoana.

In timp ce oamenii sunt in general asemanatori din punct de vedere genetic, exista mici diferente in codul nostru genetic – variante ale normalului, care ne diferentiaza de alte persoane. Aceste variatii mici determina atat efectul nutritientilor asupra organismelor noastre, cat si modul in care metabolizam alimentele pe care le mancam.

Nutrigenetica si nutrigenomica

Nutrigenetica si nutrigenomica studiaza polimorfismul genetic pentru a descoperi modurile diferite prin care oamenii reactioneaza la produsele alimentare si impactul acestora asupra sanatatii personale, reasezarea genelor ca adaptare la o terapie nutritionala adecvata stabilita pe baza codului lor genetic.

Nutrigenetica studiaza modul in care genetica individuala afecteaza raspunsul la dieta si susceptibilitatea la boli legate de dieta. Acest lucru necesita identificarea variantelor genelor asociate cu raspunsuri diferite la substante nutritive si cu o sensibilitate mai mare la boli metabolice. Nutrigenomica in schimb studiaza efectul nutrientilor asupra sanatatii prin alterarea genomului si expresia acestor alterari – schimbarile fiziologice determinate de modificarile genelor.

Scopul final este de a oferi recomandari nutritionale cu cel mai mare grad de individualizare si de a preveni aparitia bolilor la care o persoana poate sa aiba predispozitie genetica.

Prin aplicarea tuturor principiilor de nutritie moderna oferim organismului suportul necesar regenerarii si incetinirii procesului de imbatranire, evident in conjunctie cu celelalte programe disponibile.

Urmand programul de nutritie personalizata veti beneficia de cel mai mare grad de personalizare a nutritiei: veti primi alimentatia detaliata pe zile si pe mese in functie de alimentele recomandate pentru dumneavoastra si de preferintele personale – consumand alimente ce va fac placere.

 • nutritie in scopul modificarii constitutiei corporale – nutritia trebuie sa va stimuleze metabolismul in scopul reducerii procentului de tesut adipos, sa ofere suportul esential cresterii procentului de masa musculara la valori optime pentru a dezvolta un corp armonios si estetic
 • nutritie de preventie – terapia nutritionala are totodata scopul de a aduce nutrientii necesari pentru functionarea optima a tuturor aparatelor si sistemelor, plasarea in afara riscurilor pentru diferite boli si de a creste capacitatea organismului de vindecare si protectie.
 • nutritie detox – terapia nutritionala are totodata scopul de a echilibra mecanismele de detoxifiere si de a optimiza interactiunea cu factorii nocivi
 • nutritie antioxidare – terapia nutritionala are totodata scopul de a creste capacitatea de lupta cu radicalii liberi
 • recomandari pentru un program sportiv astfel incat dumneavoastra sa puteti beneficia de efectul sinergic oferit de nutritie si sport.

Desfasurarea programului

Dorim sa va oferim cel mai mare grad de personalizare a terapiei nutritionale. Pentru acest lucru, inainte de inceperea programului trebuie sa cunoastem particularitatile organismului dumneavoastra prin:

evaluarea screening standard evaluarea functiei hormonale – barbati evaluarea functiei hormonale – femei evaluarea functiei digestive evaluarea intolerantelor alimentare

Evaluarea DEXA – gold standard pentru evaluarea compozitiei corporale si a densitatii osoase

In functie de disponibilitatea dumneavoastra, putem efectua analize genetice necesare pentru integrarea terapiilor nutrigenomice si nutrigenetice

Evaluari periodice

Vom efectua masuratori periodice la 2 saptamani: antropometrice si de constitutie corporala.
La 3 luni si la 6 luni veti avea programate recoltari de probe biologice la clinica pentru evaluarea markerilor de eficienta a terapiei dumneavoastra.

Toate programele noastre includ urmatoarele:

 • consult lunar la clinica, cu doctorul ce va conduce programul pentru a beneficia de rezultate optime tinand cont de particularitatile si stilul personal de viata
 • primul consult personal se va face dupa analiza tuturor rezultatelor, in momentul in care avem un diagnostic finalizat, astfel incat sa putem stabili pasii urmatori si directiile viitoare ale terapiei sau in functie de disponibilitatea dumneavoastra – si designul unui nou stil de viata menit sa va imbunatateasca starea de sanatate, sa previna aparitia bolilor, sa corecteze estetic aspectul fizic si sa previna efectele trecerii timpului
  consult telefonic o data la doua saptamani cu doctorul
 • recoltarea probelor biologice in clinica, cu programare
 • programarea cu prioritate in clinica si in unitatile partenere a tuturor investigatiilor si consulturilor interdisciplinare cu cei mai performanti medici specialisti
 • urmarirea si analiza progresului
 • ajustarea terapiei in functie de raspunsul personal
 • tratamente personalizate construite in functie de nevoile dumneavoastra specifice
 • raport al evolutiei periodic la 3 luni si la incheierea programului
 • suportul permanent al echipei
 • acces la antrenorii nostri

 

Pentru a afla toate detaliile programului, cum va poate ajuta si daca reprezinta o optiune potrivita pentru dumneavoastra, va rugam sa cereti informatii suplimentare clinicii.

Clinica de Age Management