Care sunt tulburările metabolismului lipidic?
Tulburările metabolismului lipidic conduc la câteva patologii, iar una dintre ele fiind hiperlipidemia care este implicată în mare măsură în apariția aterosclerozei. Nivelurile sanguine de colesterol (niveluri ridicate de LDL și niveluri scăzute de HDL), precum și predominanta particulelor foarte mici de LDL, sunt două dintre cauzele majore ale dezvoltării aterosclerozei.
Testul LIPIDgen
Acest test analizează mai multe polimorfisme genetice a căror implicare este cunoscută în apariția tipului III de hipercolesterolemie și în dezvoltarea aterosclerozei. Acesta oferă de asemenea, informații precise cu privire la cauzele care stau la baza tulburărilor metabolismului lipidic. Recomandările detaliate bazate pe predispoziții genetice și de anamneză (predispoziții non-genetice), oferă o prevenție specifică și personalizată precum și asistență în alegerea tratamentului optim pentru pacient. Aplicarea recomandărilor prevăzute în raport, combinate cu tratamentul prescris de către medic reprezintă soluția ideală pentru o supraveghere optimă a sănătății pacientului.
Descarca brosura LIPIDgenCe este ateroscleroza?
Ateroscleroza este o afecțiune prin care intima arterelor mijlocii și mari se îngroașă ca rezultat al unei acumulări de materiale grase, glucide complexe, produse din sânge, țesut fibros și depozite calcaroase, toate acestea însoțite de o modificare a mediei arteriale. De mai mulți ani în țările industrializate, apariția bolilor cardiace ischemice datorate aterosclerozei rămâne una dintre principalele cauze ale decesului. De asemenea, accidentul vascular cerebral afectează multe persoane.
Este greu de anticipat de la o vârstă fragedă dacă o persoană va suferi de ateroscleroză sau dacă va suferi de o boală de inimă cauzată de: sedentarism, activitate profesională, nutriție, consumul de tutun, predispoziții genetice, etc., toate acestea având influența lor, fie individual, fie combinate. Testul genetic poate fi cea mai bună metodă pentru detectarea cât mai curând posibil a riscului unei persoane de a face boli ischemice datorate aterosclerozei și o va ajuta să prevină cu ușurință incidența acesteia și / sau să adapteze specific schimbarea de lifestyle.
Care sunt consecințele?
Ateroscleroza este o boală cronică, progresivă și datorată multor factori care se dezvoltă lent în timpul decenilor de aceea poate fi asimptomatică pe o perioadă îndelungată. Ateroscleroza fiind o boală tăcută, complicațiile ei se pot instala brusc și pot fi letale în multe cazuri. Arterele implicate sunt în primul rând arterele coronare ce irigă inima, apoi arterele cerebrale care irigă creierul și arterele mari ce irigă picioarele (arteria iliacă, artera femurală).