pachete avansate de diagnostic

analiza neurotransmițătorilor

vezi detaliile

Neurotransmițătorii sunt substanțe chimice cerebrale care facilitează transmiterea semnalelor de la un neuron la altul într-o sinapsă. Neurotransmițătorii stimulează receptorii din creier pentru a influența și reglementa o gamă largă de procese cum ar fi performanța mentală, emoțiile, răspunsul la durere și nivelul de energie. Funcționând în principal în sistemul nervos central (CNS – Central Nervous System), neurotransmițătorii sunt mesagerii chimici ai creierului care facilitează comunicarea între glandele, organele și mușchii din organism.

În timp ce unii mediatori sunt utilizați în tot sistemul nervos central (glutamat, GABA), alții acționează în zone specifice ale creierului, sau doar în sistemul nervos periferic. Când funcționează corespunzător, sistemul neuroendocrin menține balanța optimă determinând secreția neurotransmițătorilor excitatori și inhibitori.

Aceste substanţe sunt responsabile pentru o mare parte din atitudinea noastră şi din modul în care reacţionăm ori ne simţim. Numeroase studii clinice au arătat că perturbări în nivelurile și echilibrul neurotransmițătorilor pot avea o influență profundă asupra sănătății generale și a stării de bine.

Medicamentele utilizate pentru gestionarea acestor condiții la care se adauga o multitudine de substanțe bioactive precum cofeina, alcoolul, nicotina, unele droguri recreaționale și unele medicamente de scădere a colesterolului toate pot contribui la scăderea nivelurilor neurotransmițătorilor și apariția/agravarea simptomelor care decurg din acest fapt, suprimand sau stimuland în mod artificial funcțiile receptorilor.

Descarcă broșura pachetului

Ce testam?

  • Serotonina
  • Dopamina
  • Noradrenalina
  • Adrenalina
  • Glutamatul
  • GABA

Cum se recoltează?

Acum, dezechilibrele neurotransmițătorilor pot fi ușor identificate neinvaziv folosind o singură probă de urină. Testarea oferă un instrument de intelegere a dezechilibrelor neuroendocrine specifice fiecărui pacient, care pot fi corectate prin terapii nutriționale specifice, terapii de substituție hormonală, intervenții asupra alimentației și stilului de viață.

Vă rugăm să evitați consumul acestor alimente timp de câteva zile înainte de recoltare. De asemenea vă rugăm să evitați stresul, fumatul și efortul fizic intens în apropierea recoltării probei.

Este deosebit de important să înțelegem interdependența neurotransmițătorilor precum și relațiile lor cu hormonii suprarenali si sexuali, astfel, o abordare optimă este de a corela nivelurile neurotransmițătorilor cu cele ale hormonilor iar pentru acest lucru avem disponibile 2 pachete de screening hormonal complet pentru femei și pentru bărbați.

Clinica de Age Management