Ce este detoxifierea?
Prin intermediul cailor pulmonare, digestive si cutanate, in organismul uman intra o serie de toxine precum substante chimice industriale, pesticidele, aditivii alimentari, medicamentele si diversi poluanti pe care literatura medicala le numeste colectiv “xenobiotice” (compusi chimici care nu se gasesc in mod firesc in organism).
Majoritatea acestor produsi sunt toxici si trebuie eliminati din organism. Pentru acest lucru, organismul foloseste o serie de procese metabolice de transformare succesiva, unele dintre ele avand loc la nivelul ficatului. Corpul preia aceste substante daunatoare si le transforma in substante mai putin daunatoare, apoi sunt eliminate. Aceasta capacitate a corpului o numim detoxifiere.
Detoxifierea este practic capacitatea noastra de a metaboliza si elimina toxinele, este un mecanism propriu corpului si nu vine din exterior.
O detoxifiere deficitara va permite toxinelor (si altor “xenobiotice”) sa se acumuleze in organism, sa reactioneze cu toate structurile celulare inclusiv cu parti din codul genetic si sa il afecteze. Acest fapt se va afla mai devreme sau mai tarziu la originea multor patologii:
- ateroscleroza si consecintele ei directe – boala cardiovasculara
- imbatranire prematura
- ateroscleroza
- infarct miocardic
- cancer
- boli hematologice
- afectiuni hepatice
- diabet
- vitiligo
- autism
- boli neurodegenerative precum maladia Parkinson, Alzheimer
- oboseala cronica
Ce testam
- Capacitatea antioxidanta totala
- Principalele structuri si enzime implicate in detoxifierea celulelor
- Superoxid dismutaza (SOD)
- Glutation peroxidaza (GPX)
- Glutation S-Transferaza (GST)
- Glutation redus (GSH) si Glutation oxidat (GSSG)
In urma interpretarii rezultatului, vom putea gasi cea mai buna solutie pentru dumneavoastra, cu scopul de a obtine echilibrul dintre toxine si mecanismele de detoxifiere, reducerea distrugerii la nivel celular cu consecinte directe in plasarea dumneavoastra in afara zonei de risc pentru boli hematologice, neurodegenerative, cardiovasculare si cancer, totodata incetinind procesele de imbatranire.
Pentru a vedea daca testarea capacitatii de detoxifiere reprezinta o optiune potrivita pentru dumneavoastra, verificati daca va incadrati in urmatoarele categorii de risc:
- va expuneti radiatiilor solare, ultraviolete, substantelor toxice din aer si apa
- va suprasolicitati fizic
- locuiti intr-o zona in care sunteti expus la poluare, gaze de esapament
- fumati activ sau pasiv
- consumati o nutritie dezechilibrata, alimente bogate in grasimi, conservanti sau care au fost tratate cu pesticide
- consumati cafea, alcool, droguri recreative
- ati urmat multe tratamente medicamentoase (acestea solicita excesiv mecanismele de detoxifiere)
- stomatologul dumneavoastra a folosit amalgam dentar